"Of Jan Hautekiet alsjeblieft nog één legendarische aflevering van 'Hallo Hautekiet' wou maken?" Het was een veelbesproken onderwerp op Twitter gisteren. En Jan? Die ziet het zitten. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het zover.

Het begon allemaal met een tweet van Goedele Wachters: "Voor Jan Hautekiet het echt aftrapt, moet hij er nog maar eens een aflevering van het legendarische Hallo Hautekiet uitpersen, dacht ik zo". Massa's Twitteraars waren het met haar eens: de tweet werd al snel meer dan 1000 keer gedeeld, en veel andere berichten om Jan te overtuigen volgden.

"Dat is een heel slecht plan" is de eerste reactie van Jan Hautekiet in 'De Bende van Annemie'. "Het is voltooid verleden tijd. Het was een leuk moment in de jaren '90, en dat moet je niet terug proberen te doen."

Maar toch strelen de tweets zijn ego. Dus misschien komt het er nog wel van. Maar op één voorwaarde: "Ik wil het doen op het moment dat het het beste tot zijn recht komt: 's nachts. Maar dat moeten jullie dan maar regelen met de bazen."

En die baas, Filip Pletinckx, heeft ondertussen zijn fiat gegeven! Jan kreeg meteen de nacht van vrijdag op zaterdag aangeboden. Heerlijk nieuws, toch?

(VRTNWS)